Rauman Saaristokuljetus on Facebookissa In English


kylmäpihlajan majakkasaari

Kylmäpihlaja on Rauman saariston uloimpia luotoja ja sijaitsee n. 10 km mantereelta.

Saarelle rakennettiin majakka vuonna 1952-1953 turvaamaan lisääntyvää meriliikennettä. Majakassa oli asuinhuoneet 12 luotsille ja kutterinhoitajille, majakkamestarille, väylävahdeille sekä emännälle. Majakassa on 11 kerrosta ja se on yli 36 metriä korkea. Majakkarakennuksessa on myös sauna ja pieni kappeli.

Nykyään majakan tornissa sijaitsevat 15 majoitushuonetta. Saaresta löytyy myös 8 kpl 2 hengen maisemamökkiä. Kylmäpihlajan majakkasaarella vietät unohtumattomia hetkiä kuunnellen meren pauhua, katsellen aavaa merta, kymmenien merilintujen puuhastellessa.


 

Majakka tarjoaa myös mielenkiintoiset ja erilaiset puitteet järjestää kokouksia, koulutustilaisuuksia ja perhejuhlia. Yksi 12-14 hengen neuvottelutila ja kaksi tilaussaunaa, sekä 2 paljua + löylytynnyri.

Majakanravintola tarjoaa lounaalla kesä-elokuussa päivittäin suosittua saaristolaisnoutopöytää.
A´la carte listan antimia ravintolasta voi tilata päivittäin.

Laiturien yhteydessä sijaitsevassa rantavajassa toimii kesäkahvila josta löytyy niin matkamuistot, virvokkeet, jäätelöt, kahvit, sekä pikkupurtavat.

Kylmäpihlajan majakka on avoinna kesäkuukausina päivittäin vesibussin liikennöidessä vakiovuoroillaan. Muina aikoina avoinna tilauksesta (touko-syyskuu).

Kylmapihlaja.com →
info (at) kylmapihlaja.com
045 175 0619


kuuskajaskari

Kuuskajaskari on entinen linnakesaari, joka tarjoaa saaristoretkeilijälle mielenkiintoisia virkistymismahdollisuuksia. Kuuskajaskari avaa ovensa tilausryhmille toukokuun alussa. Kuuskajaskarion avoinna kesäkuukausina päivittäin vesibussin liikennöidessä vakiovuoroillaan. Muina aikoina avoinna tilauksesta ryhmille (touko-syyskuu). Saarella on useita majoitusmahdollisuuksia, ravintola ja aktiviteetteja.

PALVELUT:

KAHVILA WANHA KASARMI palvelee päivittäin aamiaisesta iltamyöhään, muuna aikana päivittäin auki kysynnän mukaan. Tarjolla myös aamiainen, kotiruokalounas. Kioskimyyntinä myös peruselintarvikkeita, matkamuistoja ym.
TILAUSRAVINTOLA KASARMIN SALI viihtyisät juhlatilat jopa 200 hengelle varattavissa ryhmille sopimuksen mukaan.

KOKOUSTILAT:
Auditorio max. 100 hlö.Kokoustila max. 50 hlö. Neuvottelutilat 10-20 hlö.

SAUNAT:
Saunat varattavissa ryhmille, sekä veneilijöille tilauksesta.

MÖKIT 4-6hlö:ä 10kpl (rakenteilla).


aktiviteetit

• Kesäteatteri heinä-elokuussa.
• Erilaisia pienpelejä, pallopelikenttiä, sisätiloista erilaisia seurapelejä ajanviettoon.
• Opastettu Kuuskajaskari-kierros, jossa tutustutaan saaren luontoon ja geologiapolkuun ja kivipajaan sekä saaren historiaan puolustusvoimien linnakesaarena. Kierrokseen osallistuvilla mahdollisuus päästä tutustumaan tiloihin, jotka ennen ovat olleet siviileiltä suljettuja...
• Ainutlaatuinen laser-areena 6-28 taistelijalle maanalaisissa tiloissa, tutustu tästä

Tilauksesta:

• köysi- ja korikiipeilyä
• erilaisia retkiä, esim. kalastus-tai marjastusretkiä lähisaariin tai muihin merellisiin kohteisiin
• sotilasrata -kysy lisää!
• kanoottiretket
• mahdollisuus tutustua laitesukellukseen
• erilaisten kivituotteiden valmistus saaren omassa kivipajassa
• monenlaisia aktiviteetteja, sumopainista tarraseinään


Kuuskajaskari.fi →
info(at)kuuskajaskari.fi
050 313 9160


reksaari

Reksaari, Rauman vanhin matkailusaari, on erinomainen luontokohde kesällä koko perheelle. Sen lehdoissa ja luontopoluilla voi tutustua saariston monipuoliseen kasvistoon ja linnustoon.

Noin 300 hehtaarin Reksaari tarjoaa hyvät virkistysmahdollisuudet mm. vesiurheilun parissa. Lapsille alueelta löytyy leikkivälineitä sekä hiekkaranta. Saarella on kesäkahvila, sauna, nuotiopaikkoja sekä yöpymis- ja telttailumahdollisuus.

Luonto ja retkeilyreitit

Reksaaressa on avomeren ääreen johtava 2,6 kilometrin retkeilyreitti. Tälle reitille on yhteys Reksaaren kolmen kilometrin saaristoluontopolulta, jonka lähtöpaikkana on Reksaaren Kartun vanha kalastajatila.

Reksaari →


Kaunissaari

Kaunissaaren luonto- ja kulttuuripolku esittelee Eurajoen Kaunissaaren sittemmin hävinnyttä sahayhdyskuntaa. Polku kiertää A. Ahlströmin vuosina 1874-1923 toimineen höyrysahan ja sen ympärille muodostuneen asuinalueen jäänteiden ympärillä. Alueen muinaisjäännökset edustavat suhteellisen nuorta kerrostumaa Suomen arkeologisessa kulttuuriperinnössä. Kaunissaaressa on mahdollisuus uintiin ja istuskeluun nuotiopaikalla, se sopii hyvin koko päivän retkikohteeksi.

Luonto ja retkeilyreitit

Kaunissaari kuuluu eteläisen Satakunnan arvokkaimpien luontokohteiden joukkoon. Sahatoiminnan päättymisen jälkeen se on saanut kehittyä rauhassa ihmisen juuri puuttumatta luonnon prosesseihin. Kaunissaareen on syntynyt poikkeuksellisen hieno ja monimuotoinen luonto, johon kuuluu monia vaateliaita ja harvinaisia eläin- ja kasvilajeja.

Polkujen varrella on saaren luonnosta ja historiasta kertovia opasteita. Polut on maastossa osoitettu punaisin, sinisin ja keltaisin maalimerkinnöin. Polkujen risteyksissä on suunnistamista helpottavia viittoja, jotka samalla kertovat eri alueiden käytöstä sahateollisuuden aikaan.


Olkiluoto

TVO:n ydinvoimalaitos jauhaa sähköä Suomen länsirannikolla, Eurajoen kunnassa. Olkiluodon saarella sijaitseva voimalaitos on rakennettu tuottamaan Suomelle edullista perusvoimaa. Erityisesti kolmivuorotuotannossa toimiva energiavaltainen teollisuutemme tarvitsee edullista sähköä tasaisesti ympäri vuoden, vuorokauden kaikkina tunteina.

Luonto ja retkeilyreitit

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen ympäristö on luonnonkaunista ja monimuotoista Satakuntaa. Satakunnan rannikko ja sen ulkoluodot ovat karuja ja kallioisia. Olkiluodon saaren rannat ovat tervaleppämetsiä, ruovikkoja, rantaniittyjä ja kivisiä niittyrantoja Alueella on säilynyt rakentamattomana kilometrien mittainen, biologisesti monipuolinen rantavyöhyke.

Merkittäviä ovat myös luonnontilaisina pysyneet tervaleppämetsät. Monia luonnonvaraisia eläimiä esiintyy Olkiluodossa runsaasti, alueen metsissä elää paljon mm. jäniksiä ja hirviä. Voimalaitoksen lähiympäristön erityispiirteenä on lintu- ja kalakantojen runsaus.

TVO →


PIDÄTÄMME OIKEUDET MUUTOKSIIN.

Raumakaupunki
Ylös